Jela sa makaronama svi volimo, delom zbog toga što su brza, a delom i zbog širokog spektra mogućih kombinacija. Danas vam donosimo 2 recepta - makarone sa sirom i rezanci sa makom. Priprema je vrlo jednostavna, pa ukoliko nemate ideju šta da napravite ovih dana ovo surecepti koje morate da probate.
Sastojci:
- 400 g testenine po izboru ili rezanaca
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 100 g tvrđeg sira
- 60 g mlevenog maka
- 2 kašike rendanog kačkavalja
- 50 g suvog grožđa
- šećer po želji
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Skuvati testeninu pa je podeliti na dva dela. U vrelu testeninu dodati kašiku maslaca ili malo maslinovog ulja i izmešati da se testenina ne slepi.
U tiganj sipajte 100 ml pavlake za kuvanje i dve kašike rendanog kačkavalja i staviti na ringlu do vrenja. Sipati u testeninu i izmešati Izmrviti kocku sira pa i to izmešati,
Mleven mak sjediniti sa 50 ml mleka sa šećerom, ubaciti suvo grožde i staviti na šporet da provri minut dva. Sipati na testeninu i izmešati. Dodati i jedan vanilin šećer.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus