Torta sa plazmom i kremastim filom je uvek dobar izbor. Ne treba vam rerna, jer se koriste jednostavne namirnice. Ne pravi se kora nego se poređa keks, a preko ide samo fil koji treba da umutite. Ako ste ljubitelj kafe, onda će vam se ova poslastica posebno svideti jer u nju ide i kapućino. 

Sastojci:

  • 1 kesica kapućina sa ukusom milke (može i običan) 
  • 30 ml toplog mleka 
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 50-100 g šećera u prahu
  • 2 kašičice eurokrema
  • oko 100 g plazme
  • mleko

Za dekoraciju:

  • čokolade po želji 

Priprema:
U šolji pomešajte instant kafu sa malo toplog mleka. U većoj činiji umutite maskarpone sa eurokremom i  kapućinom. Dodajte i šećer u prahu. Zatim dodajte slatku pavlaku i mutite dok se smesa ne zgusne. Keks umočite u mleko, pa ređajte na dno kalupa. Preko rasporedite umućeni kapućino krem. Dekorišite po ukusu. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se torta ohladi.

Izvor: cooking.rs