Torta sa plazmom i kremastim filom je uvek dobar izbor. Ne treba vam rerna, jer se koriste jednostavne namirnice. Ne pravi se kora nego se poređa keks, a preko ide samo fil koji treba da umutite. Ako ste ljubitelj kafe, onda će vam se ova poslastica posebno svideti jer u nju ide i kapućino.
Sastojci:
- 1 kesica kapućina sa ukusom milke (može i običan)
- 30 ml toplog mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 50-100 g šećera u prahu
- 2 kašičice eurokrema
- oko 100 g plazme
- mleko
Za dekoraciju:
- čokolade po želji
Priprema:
U šolji pomešajte instant kafu sa malo toplog mleka. U većoj činiji umutite maskarpone sa eurokremom i kapućinom. Dodajte i šećer u prahu. Zatim dodajte slatku pavlaku i mutite dok se smesa ne zgusne. Keks umočite u mleko, pa ređajte na dno kalupa. Preko rasporedite umućeni kapućino krem. Dekorišite po ukusu. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se torta ohladi.
Izvor: cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem