Slane grickalice, iako dostupne i u marketima i u pekarama, daleko su ukusnije kada izađu iz vaše kuhinje. Ovaj recept za štapiće priprema se veoma brzo, sastojci su jednostavni i pristupačni, a velika umešnost u kuhinji nije potrebna.
Ovo koktel pecivo mogu pripremati i početnici u kuhinji, i njima obradovati svoje ukućane ili iznenadne goste.
Sastav:
- 2 jajeta
- 480g brašna
- 1 čaša mleka
- 1 veza peršuna
- 150 g kačkavalja
- 100 g feta sira
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica soli
- 10 g sode bikarbone
Priprema:
Cela jaja pomešajte sa narendanim kačkavaljem, feta sirom, mlekom, sitno naseckanim peršunom i dodajte šećer. Sastojke izmešajte, pa sipajte brašno, sodu bikarbonu i so, a potom sve ponovo mešajte da dobijete testo. Ukoliko vam je lakše smesu zamesite rukama. Kada bude kompaktna razvucite je oklagijom što tanje. Testo isecite na tanje trake dužine oko 10 cm i pecite ih u zagrejanom ulju sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem