Turske pide ili čamčići od testa, punjeni različitim nadevima, najviše nalikuju na picu. Mogu se puniti mleveni mesom, povrćem, raznim vrstama sireva, a ovaj recept je za punjene sa dve vrste sira.

Idealan su način da se iskoriste sastojci iz frižidera i daju potpuno novo, ukusno jelo. Pripremaju se prilično jednostavno, a većinu sastojaka već imate kod kuće i jeftini su.

Sastojci:

Za testo:

  • 400 g brašna
  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja

Za fil:

  • 200 g kačkavalja
  • 200 g sitnog belog sira
  • 1 jaje

Priprema: 

Mleko i vodu sjedinite, pa zagrejte da bude mlako. Dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da se kvasac aktivira. Zatim dodajte so i ulje, a onda i postepeno brašno. Zamesite glatko testo i ostavite ga da nadođe. Dok   čekate pripremite nadev. Kačkavalj narendajet na krupnije rende, pa ga pomešajte sa belim sirom i celim jajetom. Ukoliko ima potrebe dodajte malo soli. Nadošlo testo podelite na jednake delove, otprilike njih šest. Svaki razvucite oklagijom da bude ovalnog oblika, dužine do 20 cm. Na testo stavite fil, pa zatvorite krajeve tako da dobijete oblik čamca. Ponovite postupak i za ostalo testo. Pecite ga u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.

Izvor: Stvar ukusa