Kada ste u žurbi, a volite prženice onda obavezno isprobajte baka Jelin recept za pohovani hleb. Iskoristite namirnice koje već imate i zapecite u rerni. Napravićete neverovatan doručak za koji vam neće trebati ni sat vremena. Umesto u mleko obavezno ih umočite u jogurt, jer će on bajat hleb učiniti mnogo mekšim i sočnijim.
Sastojci:
- kriške bajatog hleba
- 2 jajeta
- 100 g feta sira
- 50 g tvrdog sira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 300 ml jogurta
Priprema:
Izgnječite sir, pa dodajte jaja, jogurt, rendani tvrdi sir i ulje, pa sve sjedinite. Pleh obložite pek papirom, pa na dno sipajte malo dobijene smese i umočite hleb. Preko sipajte ostatak smese. Pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus