Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMOJTE DA BACATE BAJAT HLEB NEGO GA NAPUNITE: Namaz ga čini mekanim, a sir posut odozgo hrskavim

Ako volite prženice i sendviče, napravite hleb punjen sirom i šunkom.

 Hleb punjen sirom i šunkom Izvor: Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Ako imate hleb kod kuće, može i bajat, nemojte da bacate. Obogatite ga sirom i šunkom i ispecite. Dobićete jelo bolje od prženica, a može cela porodica da jede. Zanimljiv način da pripremite nešto što svi vole, a super je posluženje ako vam se najave gosti. Jednostavno je i lako za pripremu.

Sastojci:

  • 1 hleb 
  • 100 ml maslinovog ulja 
  • 4 čena belog luka 
  • 1 veza peršuna
  • šunka
  • tvrdi sir 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Isecite hleb na kriške. Izgnječite beli luk sa peršunom i maslinovim uljem. U maslinovo ulje dodajte seckani beli luk i peršun, pa premažite kriške hleba. Na svako parče stavite sir i šunku i poređajte hleb kao veknu, onako kako je bio pre sečenja. Samo spojite sve kriške i umotajte u pek papir, pa u alu foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 30 minuta. Zatim uklonite foliju i pek papir. Pospite rendanim sirom i pecite još 7 minuta na 200°C.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti