Ako imate hleb kod kuće, može i bajat, nemojte da bacate. Obogatite ga sirom i šunkom i ispecite. Dobićete jelo bolje od prženica, a može cela porodica da jede. Zanimljiv način da pripremite nešto što svi vole, a super je posluženje ako vam se najave gosti. Jednostavno je i lako za pripremu.

Sastojci:

  • 1 hleb 
  • 100 ml maslinovog ulja 
  • 4 čena belog luka 
  • 1 veza peršuna
  • šunka
  • tvrdi sir 

Priprema:

Isecite hleb na kriške. Izgnječite beli luk sa peršunom i maslinovim uljem. U maslinovo ulje dodajte seckani beli luk i peršun, pa premažite kriške hleba. Na svako parče stavite sir i šunku i poređajte hleb kao veknu, onako kako je bio pre sečenja. Samo spojite sve kriške i umotajte u pek papir, pa u alu foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 30 minuta. Zatim uklonite foliju i pek papir. Pospite rendanim sirom i pecite još 7 minuta na 200°C.

Izvor: Stvar ukusa