Ako imate hleb kod kuće, može i bajat, nemojte da bacate. Obogatite ga sirom i šunkom i ispecite. Dobićete jelo bolje od prženica, a može cela porodica da jede. Zanimljiv način da pripremite nešto što svi vole, a super je posluženje ako vam se najave gosti. Jednostavno je i lako za pripremu.
Sastojci:
- 1 hleb
- 100 ml maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 1 veza peršuna
- šunka
- tvrdi sir
Priprema:
Isecite hleb na kriške. Izgnječite beli luk sa peršunom i maslinovim uljem. U maslinovo ulje dodajte seckani beli luk i peršun, pa premažite kriške hleba. Na svako parče stavite sir i šunku i poređajte hleb kao veknu, onako kako je bio pre sečenja. Samo spojite sve kriške i umotajte u pek papir, pa u alu foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 240°C oko 30 minuta. Zatim uklonite foliju i pek papir. Pospite rendanim sirom i pecite još 7 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem