Domaći hleb je uvek bolji od kupovnog, a ovaj sa puterom će vas potpuno raspametiti. U njega ne idu ni jaja ni mleko, a maslinovo ulje možete da zamenite sa običnim. Ulje se koristi kako se testo ne bi osušilo. Većinu sastojaka imate kod kuće, tako da vas preostali neće koštati puno. Ako do sada niste mesili ne brinite, jer sa ovim receptom nema greške.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice suvog kvasca
- 450 ml vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- 50 g slanog putera
Priprema:
U brašno sipajte so, šećer, kvasac i promešajte, pa dodajte vodu. Špatulom sjedinite sastojke, pa testo prelijte uljem. Pokrijte providnom folijom i ostavite preko noći u frižideru. Kratko premesite, pa stavite u čistu posudu i pokrijte krpom, pa ostavite 20 minuta da odstoji. Nauljite tepsiju i stavite testo, pa prstima raširite. Pokrijte i ostavite da se udvostruči. Puter isecite na 16 kockica. Prsitma napravite rupe po testu, pa u svaku drugu rupu stavite parče putera. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta. Dok je topao premažite ga sa istopljenim puterom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus