Domaći hleb je uvek bolji od kupovnog, a ovaj sa puterom će vas potpuno raspametiti. U njega ne idu ni jaja ni mleko, a maslinovo ulje možete da zamenite sa običnim. Ulje se koristi kako se testo ne bi osušilo. Većinu sastojaka imate kod kuće, tako da vas preostali neće koštati puno. Ako do sada niste mesili ne brinite, jer sa ovim receptom nema greške.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice suvog kvasca
- 450 ml vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- 50 g slanog putera
Priprema:
U brašno sipajte so, šećer, kvasac i promešajte, pa dodajte vodu. Špatulom sjedinite sastojke, pa testo prelijte uljem. Pokrijte providnom folijom i ostavite preko noći u frižideru. Kratko premesite, pa stavite u čistu posudu i pokrijte krpom, pa ostavite 20 minuta da odstoji. Nauljite tepsiju i stavite testo, pa prstima raširite. Pokrijte i ostavite da se udvostruči. Puter isecite na 16 kockica. Prsitma napravite rupe po testu, pa u svaku drugu rupu stavite parče putera. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta. Dok je topao premažite ga sa istopljenim puterom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem