Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRSKAV SPOLJA, A MEKAN UNUTRA - NAJBOLJI DOMAĆI HLEB: Umesite testo koje uspeva svima i ispecite za manje od pola sata

Isprobajte najbolji recept za domaći hleb koji uspeva svima.

 Domaći hleb Izvor: Printscreen/YT/ Schnell Lecker Kochen

Kada smo dolazili kod bake u goste uvek smo se radovali domaćim kolačima i hlebu. Kada nam baka umesi hleb, i iznese vruć na sto, pa posluži da kajmakom i paradajzom, nije bilo osobe koja će odbiti. Sada zaboravite na pekaru i napravite pravi domaćinski hleb. Testo se lako meso, kratko morate da sačekate da odstoji i eto doručka ili večere. 

Sastojci:

  • 200 ml toplog mleka
  • 200 ml tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 10 g suvog kvasca
  • 600 g brašna
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 jaje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Mleko, vodu, šećer, so i kvasac pomešajte. Dodajte brašno, kratko zamesite, pa sipajte ulje. Umesite testo, pa još malo prelijte sa ulje i pokrijte providnom folijom. Ostavite da stoji 45-50 minuta na toplom mestu. Podelite testo na 2 dela. Oblikujte veknu, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Malo savijte papir i onda stavite drugu veknu. Pokrijte krpom i ostavite još 20 minuta. Zasecite na nekoliko mesta na sredini, pa premažite umućenim jajetom u koje ste dodali malo mleka. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta.  

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti