Čuvene beogradske piroške punjene sirom su odličan predlog za doručak. Bolje nego one kupljene u pekari, a svi se sećamo mirisa iz bakine kuhinje kada nam je ona spremala za doručak. Sada i vi pripremite mališanima, uopšte nije komplikovano. Dobra stvar je što je testo kao ludo, pa može da stoji u frižideru nekoliko dana. Takođe, ne morate da potrošite svo testo za piroške možete i nešto drugo da napravite.
Sastojci:
- oko 1 kg brašna
- 300 ml gustog jogurta
- 50 ml ulja
- 350 ml mlakog mleka
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 40 g svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 300 g sira
- 1 belance
Priprema:
U mlako mleko dodajte izmrvljeni kvasac i šećer, kada se aktivira dodajte ulje i jaja koja ste umutitli. Dodajte prosejano brašno i so, pa napravite udubljenje i sipajte jogurt, a zatim postepeno sipajte i mleko. Umesite testo, pa pokrijte i stavite u frižider na sat vremena. Ako nećete odmah da pravite možete da ostavite u frižideru da stoji, pa da uzimate kada želite da napravite. Podelite testo i dobijeni deo razvucite na 1 cm debljine. Isecite kvadrate ili pravougaonik, premažite vodom, pa stavite nadev od sira i belanceta. Prstima ka unutra savijte krajeve i pržite u dosta ulja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus