Više ne morate da pravite smesu za mafine, koristite tortilje. Njih napunite povrćem i tunjevinom, a onda prelijte smesom od jogurta. Na kraju dodajte rendani sir koji daje poseban šmek. Peku se svega 15 minuta, a ovo pecivo je odlično rešenje za večeru ili prijatelje koje želite da oduševite kulinarskim sposobnostima. 

Sastojci: 

  • tortilje
  • 1 veliki crni luk
  • 1 šargarepa 
  • 40 g pečuraka
  • 30 g maslina 
  • 50 g tunjevine 

Za preliv: 

  • 3 jajeta
  • 110 g jogurta
  • origano
  • beli luk u prahu
  • 1 kašika skroba
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • tvrdi sir

Priprema:

Tortilje isecite okruglim kaplupom, pa utisnite u kalup za mafine pomoću čaše. Kalup prethodno namastite. Na ulju propržite seckan crni luk, rendanu šargarepu i seckane pečurke. Začinite. Zatim dodajte seckane masline i tunjevinu. Sipajte u tortilje. Sastojke za preliv pomešajte, pa sipajte preko nadeva. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni ma 180°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa