Više ne morate da pravite smesu za mafine, koristite tortilje. Njih napunite povrćem i tunjevinom, a onda prelijte smesom od jogurta. Na kraju dodajte rendani sir koji daje poseban šmek. Peku se svega 15 minuta, a ovo pecivo je odlično rešenje za večeru ili prijatelje koje želite da oduševite kulinarskim sposobnostima.
Sastojci:
- tortilje
- 1 veliki crni luk
- 1 šargarepa
- 40 g pečuraka
- 30 g maslina
- 50 g tunjevine
Za preliv:
- 3 jajeta
- 110 g jogurta
- origano
- beli luk u prahu
- 1 kašika skroba
- 1 kašičica praška za pecivo
- tvrdi sir
Priprema:
Tortilje isecite okruglim kaplupom, pa utisnite u kalup za mafine pomoću čaše. Kalup prethodno namastite. Na ulju propržite seckan crni luk, rendanu šargarepu i seckane pečurke. Začinite. Zatim dodajte seckane masline i tunjevinu. Sipajte u tortilje. Sastojke za preliv pomešajte, pa sipajte preko nadeva. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni ma 180°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike