Hrskavi štapići sa belim lukom i origanom tokom pečenja zamirisaće celu kuću, a garantovano će odmah nestati iz pleha. Ukus će biti čak i bolji od onih koje možete kupiti u pekarama. Tajna je u parmezanu, koji štapićima daje poseban i neodoljiv šmek. Idealni su za doručak, a mogu da posluže i kao predjelo. 

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 200 ml mlake vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 3 čena belog luka
  • 4 kašike rastopljenog putera
  • 40 g parmezana
  • origano

Priprema:

U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da kvasac zapeni. Potom dodajte so, izgnječeni beli luk, ulje i brašno, pa zamesite glatko testo. Ostavite ga na toplom mestu oko pola sata da nadođe. Potom ga premesite i podelite na jednake delove. Svaki deo testa razvucite u štapić, uvrnite ih, pa poređajte u pleh, tako da se ne dodiruju. Otopljenim puterom premažite svaki štapić, pospite parmezanom i origanom, pa ih pecita oko 15 minuta na 200 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa