Hrskavi štapići sa belim lukom i origanom tokom pečenja zamirisaće celu kuću, a garantovano će odmah nestati iz pleha. Ukus će biti čak i bolji od onih koje možete kupiti u pekarama. Tajna je u parmezanu, koji štapićima daje poseban i neodoljiv šmek. Idealni su za doručak, a mogu da posluže i kao predjelo.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 3 čena belog luka
- 4 kašike rastopljenog putera
- 40 g parmezana
- origano
Priprema:
U mlaku vodu dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da kvasac zapeni. Potom dodajte so, izgnječeni beli luk, ulje i brašno, pa zamesite glatko testo. Ostavite ga na toplom mestu oko pola sata da nadođe. Potom ga premesite i podelite na jednake delove. Svaki deo testa razvucite u štapić, uvrnite ih, pa poređajte u pleh, tako da se ne dodiruju. Otopljenim puterom premažite svaki štapić, pospite parmezanom i origanom, pa ih pecita oko 15 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem