Krompir je omiljeni prilog jelima od mesa jer se može napraviti kao pire, pržen, skuvan, zapečen. Takođe možete mu dodati razne začine i tako obogatiti ukus. Recept koji sledi je veoma aromatičan i ide uz sve.

Sastojci:

  • 3-4 krompira
  • 3 jajeta
  • 1 šolja parmezana, narendanog
  • ¼ šolje peršuna, seckanog
  • 1 kašika origana
  • 1 kašičica paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • ½ kašičice tucane paprike

Priprema:

Zagrejte rernu na 190ºC. Krompir isecite na pola, a zatim uzmite polovinu i isecite na četvrtine. Umutiti 3 jaja. Sjedinite preostale sastojke u posebnoj posudi. Svaku krišku premazati jajima, a zatim premazati suvom mešavinom, dok nije potpuno pokrivena. Stavite na podmazan pleh i pecite 30 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta.

Izvor: Stvar ukusa