Krompir je omiljeni prilog jelima od mesa jer se može napraviti kao pire, pržen, skuvan, zapečen. Takođe možete mu dodati razne začine i tako obogatiti ukus. Recept koji sledi je veoma aromatičan i ide uz sve.
Sastojci:
- 3-4 krompira
- 3 jajeta
- 1 šolja parmezana, narendanog
- ¼ šolje peršuna, seckanog
- 1 kašika origana
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- ½ kašičice tucane paprike
Priprema:
Zagrejte rernu na 190ºC. Krompir isecite na pola, a zatim uzmite polovinu i isecite na četvrtine. Umutiti 3 jaja. Sjedinite preostale sastojke u posebnoj posudi. Svaku krišku premazati jajima, a zatim premazati suvom mešavinom, dok nije potpuno pokrivena. Stavite na podmazan pleh i pecite 30 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus