Krompir je omiljeni prilog jelima od mesa jer se može napraviti kao pire, pržen, skuvan, zapečen. Takođe možete mu dodati razne začine i tako obogatiti ukus. Recept koji sledi je veoma aromatičan i ide uz sve.
Sastojci:
- 3-4 krompira
- 3 jajeta
- 1 šolja parmezana, narendanog
- ¼ šolje peršuna, seckanog
- 1 kašika origana
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- ½ kašičice tucane paprike
Priprema:
Zagrejte rernu na 190ºC. Krompir isecite na pola, a zatim uzmite polovinu i isecite na četvrtine. Umutiti 3 jaja. Sjedinite preostale sastojke u posebnoj posudi. Svaku krišku premazati jajima, a zatim premazati suvom mešavinom, dok nije potpuno pokrivena. Stavite na podmazan pleh i pecite 30 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem