Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM I KAJMAKOM: Šumadijski specijalitet koji će oduševiti sve prave gurmane

Zapečeni krompir sa slaninom i kajmakom pravi je gurmanksi ručak koji ćete rado praviti.

 Zapečene police sa slaninom i kajmakom Izvor: Shutterstock

Krompir je jedna od onih namirnica koju možete spremati na milion načina i da uvek bude sjajan. Kad je u kombinaciji sa sastojcima poput kajmaka, slaninice i kačkavalja, teško da će iko odbiti takav ručak. Izuzetno je popularan u čačanskom kraju, ali u ostalim delovima Šumadije. 

Sastojci:

  • 6 većih krompira
  • 200 g slanine
  • 200 g kačkavalja
  • 6 kašika kajmaka
  • so, biber
  • peršun

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompire dobro operite pre pripreme, potom im skinite poklopac tj. gornji deo sa jedne strane, pa uzdubite sredinu. Začinite ih po ukusu i poređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte aliminijusmkom folijom. Ubacite u rernu zagrejanu na 200 C i pecite nekih 45 minuta. Za to vreme iseckajte slaninu na sitnije kocke, pa kada izvadite krompir na svaki ravnomerno rasporedite slaninu na njih stavite po punu kašičicu kajmaka. Ponovo vratite foliju, pa pecite još 15 minuta. Izvadite kromir i preko svakog bogato stavite narendanog kačkavalja, pospite peršunom vratite u rernu da se sve zajedno zapeče još 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti