Krompir salata je prilog koji se često jede sa ribom ili morskim plodovima. Takođe, možete je jesti i kao obrok, ali i kao prilog mesu. Klasična krompir salata se pravi sa lukom i uljem, a sada umesto sirovog dodajte proprežni crni luk, koji će je učiniti ukusnijom, kao i preliv od senfa i majoneza. Uživajte u ukusu!
Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike korijandera
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike luka
Priprema:
Krompir skuvajte u ljuski, pa kada se prohladi oljuštite. Isecite po želji, pa sipajte u posudu. Začinite, pa dodajte senf i svež, seckani korijander. Lepo promešajte, pa sipajte majonez i luk koji ste sitno iseckali i propržili na malo ulja. Sve dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus