Krompir salata je prilog koji se često jede sa ribom ili morskim plodovima. Takođe, možete je jesti i kao obrok, ali i kao prilog mesu. Klasična krompir salata se pravi sa lukom i uljem, a sada umesto sirovog dodajte proprežni crni luk, koji će je učiniti ukusnijom, kao i preliv od senfa i majoneza. Uživajte u ukusu!
Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike korijandera
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike luka
Priprema:
Krompir skuvajte u ljuski, pa kada se prohladi oljuštite. Isecite po želji, pa sipajte u posudu. Začinite, pa dodajte senf i svež, seckani korijander. Lepo promešajte, pa sipajte majonez i luk koji ste sitno iseckali i propržili na malo ulja. Sve dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem