Sada jaja zamenite mlekom i napravite odličan domaći majonez koji možete da korisitite kao namaz za hleb, ali i kao preliv za rusku salatu. Sada za 5 minuta možete da napravite najukusniji namaz, jer sve sastojke samo izblendirate. Ovako pripremljen majonez možete da držite u frižideru nedelju dana.
Sastojci:
- 100 ml mleka
- 200 ml ulja
- 1,5 kašika jabukovog sirćeta
- 1/2 kašičice soli
- biber
- 1 kašičica senfa
Priprema:
U blenderu ili štapnim mikserom dobro sjedinite mleko i ulje oko 2 minuta. Zatim dodajte ostale sastojke i nastavite da blendirate dok ne dobijete gustu smesu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus