Poslastice sa kokosom su svima omiljene, pogotovo rafaelo kuglice ili torta. Čak postoji i recept za baklave sa kokosom zato što niko ne može da odoli toj pahuljastoj namirnici. Sada napravite rafaelo krem koji možete da koristite za filovanje torti, kolača, krofni... Ovaj preukusan krem možete da koristite i zasebno, tako što ćete ga poslužiti kao sladoled.
Sastojci:
- 200 g putera
- 200 g bele čokolade
- 400 g kondenzovanog mleka
- 20 g kokosa
Priprema:
Istopite puter na pari, pa dodajte kondenzovano mleko i istopljenu belu čokoladu, pa umutite. Sipajte kokos i lagano promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom