Volite barena jaja, ali kad ih spremate uvek vam se prekuvaju i to više nije taj ukus? Možda niste znali, ali postoje 2 načina kako da ih obarite i to bez kuvanja u ključaloj vodi.
Prvi način je da stavite jaja sobne temperature u hladnu vodu čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuvati na blagoj vatri, a nikako u ključaloj vodi. Tako će jaja biti skuvana u potpunosti, ali će ukus biti znatno bolji.
Drugi način je da potopite jaja takođe u hladnu vodu u maloj šerpici i da zagrevate na šporetu. Čim voda krene da ključa, odmah sklonite šerpu sa ringle i možete da jedete.
Pročitajte i trik kako da jaja ne puknu tokom kuvanja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus