Rolat sa mlevenim mesom i jajima je već postao klasik, koji svi rado spremaju, ali isti ovaj rolat možete napraviti i sa belim mesom. Još kad mu dodate pečurke koje će mesu dati sočnost, te ono neće biti suvo, imate kompletan ručak. Možete ga služiti uz neki prilog od krompira ili samo uz osvežavajuću salatu.

Sastojci:

  • 500 g belog mesa
  • 4 kuvana jajeta
  • 300 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • 20 ml ulja
  • so, biber, aleva parika
  • beli luk u prahu

Priprema:

Po mogućstvu uzmite pileće grudi u komadu, pa ih nožem lagano rasecite, ali pokušajte da ne odvajate šnicle nego da dobijete spojenu celinu, koju ćete potom malo izlupati tučkom za meso. Začinite odozgo po ukusu. U tiganju propržite sitno seckani luk sa pečurkama, dok blago ne porumene, pa ih stavite preko mesa. Tvrdo kuvana jaja u komadu poređajte odozgo, pa lagano urolajte meso, pazeći da vam fil ne ispadne. Pričvrstite ga običnim koncem za šivenje, da se u toku pečenja ne bi rastvorilo. Stavite u pleh i prelijte uljem. Pecite na 180 stepeni nekih 30-35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa