Svim domaćicama je poznato da belo pileće meso ume da bude suvo kada ga samo ispržite. Zato sa vama danas delimo jedan trik kako da ispržite belo meso u tiganju a da ono ostane sočno i ukusno. Naime, tajna je u marinadi. A o kakvoj marinadi je reč pogledajte u receptu.

A saznajte i kako da očistite tiganj nakon pripreme ovog ručka.

Sastojci:

  • 1 par belog mesa
  • 100 g suve slanine isečene na listiće
  • so, biber, suvi biljni začin 
  • 4-5 čena belog luka
  • 1 kašika soja sosa
  • peršunov list

Priprema:

Meso iseći na listiće, malo izlupati, posoliti i pobiberiti, dodati biljni začin, soja sos i izgnječena 2-3 čena belog luka. Ostaviti pokriveno ako je moguće preko noći u frižideru. U tiganju ispeći listiće slanine pa ubaciti meso. Poklopiti i smanjiti temperaturu. Dinstati na tihoj vatri, ne treba dodavati vodu. Okrenuti kad zarumeni. Pred kraj dodati ostatak belog luka isečenog na listiće i malo zapeći. 

Dodati peršunov list na kraju i servirati toplo. Prijatno.

Izvor: Kod bake u gostima