Omiljeni ručak svih generacija su pohovane šnicle i krompir pire. Sada na malo drugačiji način napravite jelo koje svi vole. Kada pohujete šnicle ne morate da koristite brašno, a u prezle dodajte parmezan. Ako volite pire krompir kupovni možete ga napraviti pomoću štapnog miksera, a za bolji ukus dodajte i kurkumu.
Sastojci:
- 500 g belog mesa
- 2 jajeta
- prezle
- 2 kašike parmezana
Za prilog:
- 700 g krompira
- so, biljni začin, kurkuma
- 25 g maslaca (možete da dodate i više)
- oko 60 ml mleka
Priprema:
Belo meso presecite na pola, tako da dobijete velike šnicle. Začinite i nauljite. U jednom tanjiru umutite jaja i so. U drugom tanjiru promešajte prezle i parmezan. Meso uvaljajte sa svih strana u jaje, a zatim u prezle. Ponovite postupak još jednom. Meso poređajte u tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta sa jedne strane, a zatim meso okrenite i pecite sa druge strane jos 10-15 minuta.
Skuvajte krompir u slanoj vodi. Iscedite ga. U vruć krompir dodajte maslac, začinite ga. Dodajte mleko i ispasirajte krompir. Ako volite kremastu strukturu, koristite štapni mikser.
Izvor: cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem