Teško je pronaći ideju za posni ručak, pa zato isprobajte krompir za raznovrsnim povrćem preliven krem supom.

Ako se pridržavate Božićnog posta onda za ručak pripremite ukusno jelo puno vitamina. Krompir zapecite sa povrćem i prelijte sosom od pečeurka. Kao sos može da vam posluži krem čorba od pečuraka. Ako vam ovo ne deluje dovoljno zasitno, poslužite i posne zemičke.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 veća šargarepa
- 1 manji brokoli
- 1 manji karfiol
- 100 g šampinjona
- 5 čena belog luka
- čeri paradajz
- 1 kašičica origana
- 1 kesica krem supe od pečuraka
Priprema:
Krompir i šargarepu očistite i isecite na kolutove. Karfiol i brokoli pokidajte na cvetove. Šampinjone operite, ako su krupni isecite na pola. Sipajte vodu i barite 5-6 minuta, ne više. Ohladite, pa pospite suvim začinom. Dodajte biber i seckani beli luk. Ubacite origano i 4-5 kašika ulja, pa sve lagano promešajte. Tepsiju premažite uljem, pa poređajte povrće. Kesicu supe sa pečurkama pomešajte sa vodom (250 ml vode ) i prelijte preko povrća. Po želji poređajte malo čeri paradajza i iseckanog peršunovog lista. Premažite i odozgo malo uljem i pecite u rerni na 220°C oko 30-40 minuta
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.