Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEFTINO, A ZASITNO POSNO JELO - KROMPIR SA POVRĆEM: Prelijte krem supom i zapecite u rerni

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Teško je pronaći ideju za posni ručak, pa zato isprobajte krompir za raznovrsnim povrćem preliven krem supom.

Posno jelo - krompir sa povrćem.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Ako se pridržavate Božićnog posta onda za ručak pripremite ukusno jelo puno vitamina. Krompir zapecite sa povrćem i prelijte sosom od pečeurka. Kao sos može da vam posluži krem čorba od pečuraka. Ako vam ovo ne deluje dovoljno zasitno, poslužite i posne zemičke

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 1 veća šargarepa
  • 1 manji brokoli
  • 1 manji karfiol
  • 100 g šampinjona
  • 5 čena belog luka
  • čeri paradajz
  • 1 kašičica origana
  • 1 kesica krem supe od pečuraka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir i šargarepu očistite i isecite na kolutove. Karfiol i brokoli pokidajte na cvetove. Šampinjone operite, ako su krupni isecite na pola. Sipajte vodu i barite 5-6 minuta, ne više. Ohladite, pa pospite suvim  začinom. Dodajte biber i seckani beli luk. Ubacite origano i 4-5 kašika ulja, pa sve lagano promešajte. Tepsiju premažite uljem, pa poređajte povrće. Kesicu supe sa pečurkama pomešajte sa vodom (250 ml vode ) i prelijte preko povrća. Po želji poređajte malo čeri paradajza i iseckanog peršunovog lista. Premažite i odozgo malo uljem i pecite u rerni na 220°C oko 30-40 minuta

Izvor: bakinaidekinakuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti