Ako se pridržavate Božićnog posta onda za ručak pripremite ukusno jelo puno vitamina. Krompir zapecite sa povrćem i prelijte sosom od pečeurka. Kao sos može da vam posluži krem čorba od pečuraka. Ako vam ovo ne deluje dovoljno zasitno, poslužite i posne zemičke

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 1 veća šargarepa
  • 1 manji brokoli
  • 1 manji karfiol
  • 100 g šampinjona
  • 5 čena belog luka
  • čeri paradajz
  • 1 kašičica origana
  • 1 kesica krem supe od pečuraka

Priprema:

Krompir i šargarepu očistite i isecite na kolutove. Karfiol i brokoli pokidajte na cvetove. Šampinjone operite, ako su krupni isecite na pola. Sipajte vodu i barite 5-6 minuta, ne više. Ohladite, pa pospite suvim  začinom. Dodajte biber i seckani beli luk. Ubacite origano i 4-5 kašika ulja, pa sve lagano promešajte. Tepsiju premažite uljem, pa poređajte povrće. Kesicu supe sa pečurkama pomešajte sa vodom (250 ml vode ) i prelijte preko povrća. Po želji poređajte malo čeri paradajza i iseckanog peršunovog lista. Premažite i odozgo malo uljem i pecite u rerni na 220°C oko 30-40 minuta

Izvor: bakinaidekinakuhinja