Šampinjoni su najpoznatije pečurke koje se koriste u ishrani ljudi. One sadrže dosta proteina i lekovita svojstva, kao i dosta vitamina kao što su kompleks vitamina B, kao i D i A. Od minerala sadrže dosta kalijuma, gvožđa i fosfora, a jedna od najvećih benefita je i to što imaju dragoceni selen.

Zato napravite ovu ukusnu i zdravu čorbicu koja će okrepiti vaš organizam.

Sastojci:

  • 500 g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • ulje
  • veza peršuna
  • suvi biljni začin
  • biber
  • majoran
  • mirođija

Priprema:

Iseckajte šampinjone, pa ih stavite u šerpu u kojoj ste prethodno zagrejali ulje. Par minuta dinstajte, pa dodajte iseckani crni luk. U šerpu sipajte pola čaše vode, pa dinstajte oko 10 minuta. Ostavite da se smesa malo ohladi, dodajte iseckani beli luk, pa sipajte u blender i mutite smesu dok ne postane kremasta. Umućenu smesu sipajte u šerpu, pa dodajte kašičicu suvog biljnog začina, malo bibera, prstohvat mirođije i majorana. Promešajte i dodajte iseckani peršun. Stavite šerpu na šporet i na laganoj vatri kuvajte dok ne proključa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lovesensa.rs