Šampinjoni su najpoznatije pečurke koje se koriste u ishrani ljudi. One sadrže dosta proteina i lekovita svojstva, kao i dosta vitamina kao što su kompleks vitamina B, kao i D i A. Od minerala sadrže dosta kalijuma, gvožđa i fosfora, a jedna od najvećih benefita je i to što imaju dragoceni selen.
Zato napravite ovu ukusnu i zdravu čorbicu koja će okrepiti vaš organizam.
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- ulje
- veza peršuna
- suvi biljni začin
- biber
- majoran
- mirođija
Priprema:
Iseckajte šampinjone, pa ih stavite u šerpu u kojoj ste prethodno zagrejali ulje. Par minuta dinstajte, pa dodajte iseckani crni luk. U šerpu sipajte pola čaše vode, pa dinstajte oko 10 minuta. Ostavite da se smesa malo ohladi, dodajte iseckani beli luk, pa sipajte u blender i mutite smesu dok ne postane kremasta. Umućenu smesu sipajte u šerpu, pa dodajte kašičicu suvog biljnog začina, malo bibera, prstohvat mirođije i majorana. Promešajte i dodajte iseckani peršun. Stavite šerpu na šporet i na laganoj vatri kuvajte dok ne proključa.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom