Predlozi za užinu ili večeru koja se lako pravi, a kombinacija povrća i sira će vas osvojiti na prvi zalogaj. Ako vam se ne sviđaju naši predlozi možete sami iskombinovati od onoga što imate u frižideru, a da zadržite osnovu za testo i sos. Uživajte u ukusu!
Sastojci:
Za testo:
- ½ kašike suvog kvasca
- 285 g belog brašna
- ½ kašike himalajske soli (ili obične)
Za sos:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk, seckan
- 1 čen belog luka, sitno seckan
- 2 kašike kapra, opran i osušen
- prstohvat tucane paprike
- 300 g paradajza, usitnjen i sitno seckan
- 1 kašika origana
Za preliv od artičoka, bosiljka i mocarele:
- 2 konzervirana tanko sečena srca od artičoke
- 2 iseckana lista bosiljka
- 20 g sitno seckane mocarele
Za nadev od tikvica, limuna i fete:
- 15 g tanko sečene tikvice
- 3 trake sitno sečene limunove korice
- 15 g drobljene fete
Za nadev od slatkog krompira i kozjeg sira:
- 10 g tanko seckanog komorača
- 15 g tanko sečenog slatkog krompira (batata)
- 6 g mlevenog tvrdog kozjeg sira
Za nadev od pečenog belog luka, cvekle i fete:
- 3 čena pečenog belog luka
- 7 g tanko rezane cvekle
- 10 g drobljene fete
Priprema:
Zagrejati rernu na 200°C. Da biste napravili testo pomešajte kvasac sa 170 ml mlake vode, poklopite i ostavite na toplom nekih 15 minuta.
U veću posudu pomešajte brašno i so. Napravite rupu na sredini i sipajte smesu sa kvascem. Mesite dok testo ne postane glatko na dodir. Dodajte još brašna ako je potrebno. Testo podelite na osam delova, pa svaki ravaljajte u kuglu i stavite na pleh obložen pek papirom i spljoštite rukom. Premažite sosom od paradajza, a zatim dodajte prelive koje smo vam predložili i pecite pet minuta. Zatim rotirajte i pecite dodatnih pet minuta ili dok osnova ne postane hrskava.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem