Ovaj sos možete da poslužite uz špagete ili da ga koristite za lazanje.
Sastojci:
- 225 g mlevenog mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 zelena paprika
- 1 čen belog luka
- 125 g slanine
- 1 kašika mešanog sušenog bilja
- 400 g pelata
- 150 ml crno vino
- so i biber
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, pa preručite mleveno meso. Pržite dok ne dobije boju. U drugom tiganju propržite na ulju sitno seckani luk, sitno seckanu šargarepu i sitno seckanu papriku dok ne omekšaju. Dodajte zgnječen beli luk, slaninu i začinsko bilje, pa kratko pržite nekih 2 minuta. Dodajte pelat i vino i sve dobro začinite. Zatim u to preručite mleveno meso i dinstajte lagano nekih 40-50 minuta dok se ne zgusne.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus