Ovaj sos možete da poslužite uz špagete ili da ga koristite za lazanje.
Sastojci:
- 225 g mlevenog mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 zelena paprika
- 1 čen belog luka
- 125 g slanine
- 1 kašika mešanog sušenog bilja
- 400 g pelata
- 150 ml crno vino
- so i biber
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, pa preručite mleveno meso. Pržite dok ne dobije boju. U drugom tiganju propržite na ulju sitno seckani luk, sitno seckanu šargarepu i sitno seckanu papriku dok ne omekšaju. Dodajte zgnječen beli luk, slaninu i začinsko bilje, pa kratko pržite nekih 2 minuta. Dodajte pelat i vino i sve dobro začinite. Zatim u to preručite mleveno meso i dinstajte lagano nekih 40-50 minuta dok se ne zgusne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem