Jednostavna priprema domaćeg paradajz sosa obogatiće vaša jela. Ako spremate ćufte, špagete bolonjeze ili nešto drugo ovaj sos se odlično uklapa.
Sastojci:
- 6-8 kašika maslinovog ulja
- ½ velikog crvenog luka, sitno seckanog
- 2 čena belog luka
- so i biber
- 2x400 g iseckanog pelata
- 200 ml bujona od povrća (kocka supe)
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno seckani crni luk pa pržite nekih 5 minuta. Dodajte celi čen belog i kuvajte još oko minut. Posolite i pobiberite. Zatim u luk dodajte pelat i bujon. Neka se lagano krčka nekih 40 minuta. Možete dodatno začiniti, zavisi od vašeg ukusa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus