Sezona je kiselog kupusa, ali i Božićnog posta, a ovim ručkom ste obuhvatili sve. Ispržite krompir, pa mu dodajte podvarak. Ne postoji osoba kojoj se neće dopasti. Odlično posno jelo koje možete da poslužite sa pečenim paprikama ili ajvarom. Takođe, ovo jelo možete da pripremite i sa slatkim kupusom. Dobićete ručak ili večeru koju će svi hvalti, a vi ćete je brzo pripremiti. Posle toga zasladite se posnim kolačem kao što su kokos bajadere.
Sastojci:
- 700 g krompira
- maslinovo ulje
- 2 manja crna luka
- oko 500 g podvarka
- ruzmarin (po vašem ukusu)
Priprema:
Isecite krompir na kriške, a zatim te kriške prepolovite. Na maslinovom ulju propržite dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim dodajte krupnije seckan crni luk. Dodajte podvarak i pržite sve zajedno nekih 15-20 minuta. Začinite ruzmarinom, posolite i pobiberite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus