Sezona je kiselog kupusa, ali i Božićnog posta, a ovim ručkom ste obuhvatili sve. Ispržite krompir, pa mu dodajte podvarak. Ne postoji osoba kojoj se neće dopasti. Odlično posno jelo koje možete da poslužite sa pečenim paprikama ili ajvarom. Takođe, ovo jelo možete da pripremite i sa slatkim kupusom. Dobićete ručak ili večeru koju će svi hvalti, a vi ćete je brzo pripremiti. Posle toga zasladite se posnim kolačem kao što su kokos bajadere

Sastojci:

  • 700 g krompira 
  • maslinovo ulje
  • 2 manja crna luka
  • oko 500 g podvarka
  • ruzmarin (po vašem ukusu)

Priprema:

Isecite krompir na kriške, a zatim te kriške prepolovite. Na maslinovom ulju propržite dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim dodajte krupnije seckan crni luk. Dodajte podvarak i pržite sve zajedno nekih 15-20 minuta. Začinite ruzmarinom, posolite i pobiberite.