Ovo su duple mere i idelane su za slavko posluženje, a ako se pridržavate Božićnog posta i prijelo vam se nešto slatko onda napravite sa smanjenim količinama. Bajadere su predivan kolač koji se lako pravi i za koji vam nije potrebna rerna, a ova varijanta sa kokosom je posebno očarvajuća. Verujemo da će se najviše dopasti svim ljubiteljima rafaelo kuglica.
Sastojci:
Za tamni deo:
- 200 ml vode
- 300 g šećera
- 250 g posnog margarina
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kašike kakaoa
- 600 g mlevenog posnog keksa
Za svetli deo:
- 200 ml vode
- 300 g šećera
- 250 g posnog margarina
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 g mlevenog keksa
- 200 g kokosa
Priprema:
U vodu dodajte šećer, vanilin šećer i margarin. Kuvajte dok se sve ne otopi. Zatim prohladite smesu, pa dodajte kakao, promešajte, a nakon toga i keks. Dobro sjedinite. Sipajte u kalup i lepo utisnite, pa ostavite u frižideru nekih 10 minuta. Beli deo napravite tako što u vodu dodajte šećer, vanilin šećer i margarin. Isto kuvate dok se ne otopi, pa zatim ostavite da se prohladi. U tu smesu dodajte prvo kokos, promešajte, a zatim i keks. Sipajte preko tamnog dela i isto dobro utisnite. Ostavite u fružideru najmanje 2-3 sata da se stegne, pa ako želite prelijte istopljenom posnom čokoladom ili kokosom.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Rum kasato slavski kolači koji se ne peku
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke