Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNA BAJADERA SA KOKOSOM: Sitni kolači koji će se prvi razgrabiti, a odlično su rešenje ako slavite Svetog Nikolu

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Probali ste razne recepte za bajadere, a sada napravite posne sa kokosom. Svi će se oduševiti.

Posne bajadere sa kokosom.png Izvor: Printscreen/YT/Pan to Platter !

Ovo su duple mere i idelane su za slavko posluženje, a ako se pridržavate Božićnog posta i prijelo vam se nešto slatko onda napravite sa smanjenim količinama. Bajadere su predivan kolač koji se lako pravi i za koji vam nije potrebna rerna, a ova varijanta sa kokosom je posebno očarvajuća. Verujemo da će se najviše dopasti svim ljubiteljima rafaelo kuglica

Sastojci:

Za tamni deo:

  • 200 ml vode
  • 300 g šećera
  • 250 g posnog margarina
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 600 g mlevenog posnog keksa

Za svetli deo:

  • 200 ml vode
  • 300 g šećera
  • 250 g posnog margarina
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g mlevenog keksa
  • 200 g kokosa

Možda će vas zanimati

Priprema:

U vodu dodajte šećer, vanilin šećer i margarin. Kuvajte dok se sve ne otopi. Zatim prohladite smesu, pa dodajte kakao, promešajte, a nakon toga i keks. Dobro sjedinite. Sipajte u kalup i lepo utisnite, pa ostavite u frižideru nekih 10 minuta. Beli deo napravite tako što u vodu dodajte šećer, vanilin šećer i margarin. Isto kuvate dok se ne otopi, pa zatim ostavite da se prohladi. U tu smesu dodajte prvo kokos, promešajte, a zatim i keks. Sipajte preko tamnog dela i isto dobro utisnite. Ostavite u fružideru najmanje 2-3 sata da se stegne, pa ako želite prelijte istopljenom posnom čokoladom ili kokosom. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti