Kada su posne slave potrebno je napraviti posne poslastice. Mnogo je nezgodno naći recepte koji su ukusni. Kinder torta je jedna od najboljih posnih poslastica, jer se pravi od 2 fila od čokolade i plazma keksa. Biće aposlutni hit na svakoj slavi i svi će tražiti repete. Sastojke za koru prepolovite kako biste dobili 2 kore. Ako želite manju tortu onda napravite jednu koru i prepolovite mere za fil, ali takođe tada prepolivite mere i za koru.
Sastojci:
Za koru (od ove količine dobijete 2 kore):
- 100 g posne mlevene plazme
- 100 g mlevenih lešnika
- 200 g brašna
- 14 kašika šećera
- 400 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g krupnije mlevenih lešnika
Za I fil:
- 1,5 l sojinog mleka
- 300 g šećera
- 4 vanil šećera
- 220 g pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 250 g posnog margarina
- 100 g sojinog šlaga
- 100 ml kisele vode
- 100 g posne bele čokolade
- 100 g posnog palminog mleka u prahu
- 100 g posne crne čokolade
Još:
- 300 g posnog plazma keksa
- 300 g posnog krema
- 100 ml sojinog mleka
- 300 g sojinog šlaga
- 500 ml kisele vode
Priprema:
Pomešajte plazmu, mlevene lešnike, brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo. Dobro sjedinite. U pleh koji ste obložili pek papirom po dnu sipajte krupnije mleveni lešnik, pa rasporedite smesu za koru. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Sa istim sastojcima napravite još jednu koru.
U malo mleka sipajte puding i gustin, pa promešajte. Ostatak mleka stavite da proključa, pa sipajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Dok se puding kuva umutite margarin i dodajte u ohlađeni puding. Ponovo sjedinite mikserom. Sojin šlag umutite sa kiselom vodom, pa dodajte u fil od pudinga. Fil podelite na 2 dela, veći i manji. U manji deo fila sipajte otopljenu beli čokoladu i palmino mleko u prahu, pa umutite. U veći deo fila dodajte istopljenu crnu čokoladu, pa sjedinite mikserom. Zasebno umutite šlag sa kiselom vodom.
Poređajte koru, premažite sa posnim kremom, pa sipajte pola crnog fila, zatim šlag. Preko stavite plazmu koju ste umočili u sojino mleko, zatim sipajte ceo beli fil, pa šlag. Drugu koru premažite sa posnim kremom i stavite preko šlaga. Krema treba da bude okrenut ka šlagu. Sa ostatkom crnog fila premažite celu tortu i dekorišite preostalim šlagom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus