Ovaj kolač je najbolji kada se pravi sa mlevenom plazmom jer ne gubite vreme na to da usitnite keks. Pomešajte sa kikiriki puterom i dobili ste smesu koja je gotova za manje od 5 minuta. Uvaljajte u otopljenu čokoladu i par minuta ohladite u frižideru. Odličan kolač koji možete da poslužite na slavi, ali isto tako kada organizujete neko okupljanje sa prijateljima, pa vam trebaju brzi i laki kolači.
Sastojci:
- 300 g keksa
- 300 g putera od kikirikija
- 200 g čokolade
Priprema:
Keks u blenderu usitnite, pa pomešajte sa kikiriki puterom. Dobro sjedinite, pa napravite valjkaste oblike. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 5 minuta. Istopite čokoladu i ređajte na rešetku. Stavite u frižider da se stegne oko 5 minuta. Ostatak čokolade sipajte u kesu za zamrzivač, pa odsecite vrh i ukrasite.
Jednostavna fokača sa kulenom i sirom
Kako da testo naraste bez kvasca - 2 brza trika koja provereno deluju
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama