Ovaj kolač je najbolji kada se pravi sa mlevenom plazmom jer ne gubite vreme na to da usitnite keks. Pomešajte sa kikiriki puterom i dobili ste smesu koja je gotova za manje od 5 minuta. Uvaljajte u otopljenu čokoladu i par minuta ohladite u frižideru. Odličan kolač koji možete da poslužite na slavi, ali isto tako kada organizujete neko okupljanje sa prijateljima, pa vam trebaju brzi i laki kolači.
Sastojci:
- 300 g keksa
- 300 g putera od kikirikija
- 200 g čokolade
Priprema:
Keks u blenderu usitnite, pa pomešajte sa kikiriki puterom. Dobro sjedinite, pa napravite valjkaste oblike. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 5 minuta. Istopite čokoladu i ređajte na rešetku. Stavite u frižider da se stegne oko 5 minuta. Ostatak čokolade sipajte u kesu za zamrzivač, pa odsecite vrh i ukrasite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus