Kada želimo da spremimo neki novi slatkiš, onda se trudimo da pronađemo i napravimo nešto baš drugačije. Ako želite to i vi, pred vama je recept za kolač koji izgledom mnogo podseća na ruske šubare, ali se ipak razlikuje od njega. Ne treba da ga pečete, a ni jaja vam nisu potrebna, pošto nema biskvita. Umesto njega od mleka napravite puding koji ćete sipati u čaše i ostaviti u frižideru da se stegne. Za ostatak recepta, potreban vam je još samo lešnik i otopljena čokolada. Ako želite možete ga dekorisati pomoću pistaća.

Sastojci:

Za puding:

  • 1 šolja brašna 
  • 2 kašike skroba 
  • 1 šolja šećera 
  • 5 čaša mleka
  • 1 kašika putera
  • 1 pakovanje vanilin šećera

Još:

  • 1 šolja zdrobljenih lešnika
  • 100 ml čokolade

Priprema:

Pomešajte brašno, skrob, šećer i mleko u šerpi i stavite da se kuva. Mešajte i kuvajte sve dok ne postane gusto kao za puding. Isključite šporet, dodajte maslac i vanilin šećer i sve dobro promešajte. Kako bi lako mogli da izvadite puding, ulijte u svaku čašu malo vode, protresite i prospite. Podelite smesu i sipajte u staklene čaše, pokrijte ih providnom folijom i ostavite u frižideru na 4 sata. Izvadite smesu iz čaša i podelite ih na pola. Uvaljate ih u lešnik, pa otopljenu čokoladu stavite na vrh slatkiša.