Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PODSEĆA NA RUSKE KAPE, ALI VAM ZA OVAJ KOLAČ BISKVIT NE TREBA: Mlečni puding uvaljajte u lešnik, pa prelijte čokoladom

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Napravite ruske kape na drugačiji način, pomoću pudinga od mleka, a umesto kokosa koristite lešnik.

Ruske kape sa pudingom recept.png Izvor: Printscreen/YT/Lina'nın Yemek Tarifleri

Kada želimo da spremimo neki novi slatkiš, onda se trudimo da pronađemo i napravimo nešto baš drugačije. Ako želite to i vi, pred vama je recept za kolač koji izgledom mnogo podseća na ruske šubare, ali se ipak razlikuje od njega. Ne treba da ga pečete, a ni jaja vam nisu potrebna, pošto nema biskvita. Umesto njega od mleka napravite puding koji ćete sipati u čaše i ostaviti u frižideru da se stegne. Za ostatak recepta, potreban vam je još samo lešnik i otopljena čokolada. Ako želite možete ga dekorisati pomoću pistaća.

Sastojci:

Za puding:

  • 1 šolja brašna 
  • 2 kašike skroba 
  • 1 šolja šećera 
  • 5 čaša mleka
  • 1 kašika putera
  • 1 pakovanje vanilin šećera

Još:

  • 1 šolja zdrobljenih lešnika
  • 100 ml čokolade

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomešajte brašno, skrob, šećer i mleko u šerpi i stavite da se kuva. Mešajte i kuvajte sve dok ne postane gusto kao za puding. Isključite šporet, dodajte maslac i vanilin šećer i sve dobro promešajte. Kako bi lako mogli da izvadite puding, ulijte u svaku čašu malo vode, protresite i prospite. Podelite smesu i sipajte u staklene čaše, pokrijte ih providnom folijom i ostavite u frižideru na 4 sata. Izvadite smesu iz čaša i podelite ih na pola. Uvaljate ih u lešnik, pa otopljenu čokoladu stavite na vrh slatkiša.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti