Kada želimo da spremimo neki novi slatkiš, onda se trudimo da pronađemo i napravimo nešto baš drugačije. Ako želite to i vi, pred vama je recept za kolač koji izgledom mnogo podseća na ruske šubare, ali se ipak razlikuje od njega. Ne treba da ga pečete, a ni jaja vam nisu potrebna, pošto nema biskvita. Umesto njega od mleka napravite puding koji ćete sipati u čaše i ostaviti u frižideru da se stegne. Za ostatak recepta, potreban vam je još samo lešnik i otopljena čokolada. Ako želite možete ga dekorisati pomoću pistaća.
Sastojci:
Za puding:
- 1 šolja brašna
- 2 kašike skroba
- 1 šolja šećera
- 5 čaša mleka
- 1 kašika putera
- 1 pakovanje vanilin šećera
Još:
- 1 šolja zdrobljenih lešnika
- 100 ml čokolade
Priprema:
Pomešajte brašno, skrob, šećer i mleko u šerpi i stavite da se kuva. Mešajte i kuvajte sve dok ne postane gusto kao za puding. Isključite šporet, dodajte maslac i vanilin šećer i sve dobro promešajte. Kako bi lako mogli da izvadite puding, ulijte u svaku čašu malo vode, protresite i prospite. Podelite smesu i sipajte u staklene čaše, pokrijte ih providnom folijom i ostavite u frižideru na 4 sata. Izvadite smesu iz čaša i podelite ih na pola. Uvaljate ih u lešnik, pa otopljenu čokoladu stavite na vrh slatkiša.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem