1. Razdvojite belanca i žumanca i umutite posebno šam od belanaca. Dodajte im žumanca i 200 grama šećera. umućenim jajaima postepeno dodajte mleko, kakao, brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve polako promešati da se sjedini.


Sastojci:

5 jaja

200 g šećera

180 ml mleka

5 kašika ulja

1,5 kašika kakaoa

150 g brašna

1 prašak za pecivo

Fil:

500 ml mleka

6 kašika brašna

180 g šećera

250 g margarina

Preliv:

6 kašika mleka

100 g čokolade za kuvanje

1 kašika ulja

1 kašika šećera

kokosovo brašno za valjanje kolača

2. Smesu sipajte u pouljen pleh za pečenje i peći na 200 stepeni oko pola sata. Čačkalicom proverite da li je pečeno.

3. U pola litra mleka dodati 6 kašika brašna i 180 grama šećera. Ovu smesu kuvati na pari dok se ne zgusne. Skuvan fil ohladiti i dodati mu 250 g umućenog margarina.

4. Ispečenu koru seći modlom na kružiće, pa ih filovati kremom i spajati kao vanilice.

5. Filom premazivati složene kapice, valjati ih u kokos i preliti glazurom, koju ste napravili mešajući na umerenoj vatri 6 kašika mleka, 100 g  čokolade za kuvanje, 1 kašiku ulja i 1 kašiku šećera.