Gulaš je jelo na kašiku koji svi vole, pogotovo što se pravi od mesa koje nakon dugog kuvanja bude toliko meko, da se topi u ustima. Sada isprobajte posnu verziju gulaša koji je isto tako ukusan bez obzira što je samo od pečuraka. Poslužite sa pirinčem, posnim pireom ili posnim makaronama. Možete i neku salatu po izboru.
Sastojci:
- 500 g svezih šampinjona
- 200 ml soka od paradajza
- 1 crni luk
- malo tucane paprike ili karija
- 1 kašičica mlevene paprike
- 30 ml ulja
- pirinač
- 2 lista lovora
Priprema:
Propržite seckani luk, pa dodajte pečurke. Kada se prodinstaju začinite i sipajte paradajz sok ili pelat. Kuvajte oko 10 minuta, a ako je suviše tečno dodajte malo gustina. Pirinač skuvajte sa strane, pa služite uz gulaš.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus