Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAO SA MESOM - POSNI GULAŠ OD PEČURAKA ZA BOGATU TRPEZU: Dobro ga začinite i poslužite uz pirinač

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Na vreme osmislite posne obroke, a gulaš sa pečurkama je jedan od ukusnijih.

Posni gulaš sa pečurkama u paradajz sosu .png Izvor: Printscreen/YT/Tasty Indian

Gulaš je jelo na kašiku koji svi vole, pogotovo što se pravi od mesa koje nakon dugog kuvanja bude toliko meko, da se topi u ustima. Sada isprobajte posnu verziju gulaša koji je isto tako ukusan bez obzira što je samo od pečuraka. Poslužite sa pirinčem, posnim pireom ili posnim makaronama. Možete i neku salatu po izboru. 

Sastojci:

  • 500 g svezih šampinjona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 crni luk
  • malo tucane paprike ili karija 
  • 1 kašičica mlevene paprike 
  • 30 ml ulja
  • pirinač
  • 2 lista lovora

Možda će vas zanimati

Priprema:

Propržite seckani luk, pa dodajte pečurke. Kada se prodinstaju začinite i sipajte paradajz sok ili pelat. Kuvajte oko 10 minuta, a ako je suviše tečno dodajte malo gustina. Pirinač skuvajte sa strane, pa služite uz gulaš. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti