Gulaš je jelo na kašiku koji svi vole, pogotovo što se pravi od mesa koje nakon dugog kuvanja bude toliko meko, da se topi u ustima. Sada isprobajte posnu verziju gulaša koji je isto tako ukusan bez obzira što je samo od pečuraka. Poslužite sa pirinčem, posnim pireom ili posnim makaronama. Možete i neku salatu po izboru.
Sastojci:
- 500 g svezih šampinjona
- 200 ml soka od paradajza
- 1 crni luk
- malo tucane paprike ili karija
- 1 kašičica mlevene paprike
- 30 ml ulja
- pirinač
- 2 lista lovora
Priprema:
Propržite seckani luk, pa dodajte pečurke. Kada se prodinstaju začinite i sipajte paradajz sok ili pelat. Kuvajte oko 10 minuta, a ako je suviše tečno dodajte malo gustina. Pirinač skuvajte sa strane, pa služite uz gulaš.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom