Počeo je Božićni post i treba osmisliti raznovrsne obroke, a supa sa povrćem je odlično rešenje, a neverovatno je ukusna. Lako i brzo se pravi, a ako ipak niste tip koji posti vi možete da dodate sitno seckanu piletinu. Nju samo propržite sa lukom, a ostatak pripreme je kao kod posne supe.
Pored supe mi vam prelažemo da probate i ukusnu posnu pitu sa spanaćem ili još bolje, sa krompirom.
Sastojci:
- 1 mešavina za rusku ili carska mešavina
- 1 crni luk
- 1 kašičica griza
- začini po želji
Priprema:
Propržite sitno seckan luk na malo ulja, pa dodajte vodu. Dinstajte još malo, a zatim sipajte mešavinu po želji, pa prelijte vodom da ogrezne. Kuvajte pola sata na srednoj vatri, a kada vidite da je voda isparila dosipajte još malo, ali tople. Kada je gotova sklonite sa strane, pa u čaši razmutite griz i vodu i sipajte u šerpu. Vratite još 5 minuta da se kuva i začinite po želji.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem