Počeo je Božićni post i treba osmisliti raznovrsne obroke, a supa sa povrćem je odlično rešenje, a neverovatno je ukusna. Lako i brzo se pravi, a ako ipak niste tip koji posti vi možete da dodate sitno seckanu piletinu. Nju samo propržite sa lukom, a ostatak pripreme je kao kod posne supe.
Pored supe mi vam prelažemo da probate i ukusnu posnu pitu sa spanaćem ili još bolje, sa krompirom.
Sastojci:
- 1 mešavina za rusku ili carska mešavina
- 1 crni luk
- 1 kašičica griza
- začini po želji
Priprema:
Propržite sitno seckan luk na malo ulja, pa dodajte vodu. Dinstajte još malo, a zatim sipajte mešavinu po želji, pa prelijte vodom da ogrezne. Kuvajte pola sata na srednoj vatri, a kada vidite da je voda isparila dosipajte još malo, ali tople. Kada je gotova sklonite sa strane, pa u čaši razmutite griz i vodu i sipajte u šerpu. Vratite još 5 minuta da se kuva i začinite po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus