Počeo je Božićni post i treba osmisliti raznovrsne obroke, a supa sa povrćem je odlično rešenje, a neverovatno je ukusna. Lako i brzo se pravi, a ako ipak niste tip koji posti vi možete da dodate sitno seckanu piletinu. Nju samo propržite sa lukom, a ostatak pripreme je kao kod posne supe
Pored supe mi vam prelažemo da probate i ukusnu posnu pitu sa spanaćem ili još bolje, sa krompirom.  

Sastojci:

  • 1 mešavina za rusku ili carska mešavina 
  • 1 crni luk 
  • 1 kašičica griza 
  • začini po želji 

Priprema:

Propržite sitno seckan luk na malo ulja, pa dodajte vodu. Dinstajte još malo, a zatim sipajte mešavinu po želji, pa prelijte vodom da ogrezne. Kuvajte pola sata na srednoj vatri, a kada vidite da je voda isparila dosipajte još malo, ali tople. Kada je gotova sklonite sa strane, pa u čaši razmutite griz i vodu i sipajte u šerpu. Vratite još 5 minuta da se kuva i začinite po želji.