Gulaš je uvek dobra opcija za ukusan ručak. Još ako ih napravite sa domaćim njokama neće vam biti potrebno ništa više. Ako niste ljubitelj njoka, onda napravite pire krompir.
Svi znamo da se kod bake uvek najlepše jelo i da su najukusnije kolače napravile bakine vredne ruke. Sada je čuvena baka Jela koja je poznata na YT sa nama podelila recept kako da napravite jedno od najomiljenijih jela na kašiku.
Sastojci:
- 300 g svinjskog mesa
- 150 g šampinjona
- 300 g luka crnog
- 2 sveže paprike
- malo ljute tucane paprike
- malo slatke mlevene paprike
- biber u zrnu
- 1 šargarepa veća
- 1 paradajz svež (može paradajz pire)
- 2-3 čena belog luka
- 3-4 lista lovora
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte seckanu šargarepu i papriku, pa i to dinstajte, sve ukupno oko 30 minuta. Dodajte najpre na kocke iseckano meso i lovorov list, biber u zrnu. Sipajte malo vode i krčkajte oko 20 min. Ubacite prečurke i nastavite sa dinstanjem dok meso ne omekne. Dodajte začine. Jednu kašičicu brašna pomešajte sa malo vode i dodajte u gulaš ukoliko nema gustinu. Na kraju seckan peršun i odmah isključiti. Kao prilog predlažem njoke.
Za njoke:
- 3 krompira
- 1 jaje
- 50 g mekšeg sira
- brašno
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, pa ga ogulite i izgnječite vrućeg. Ubacite sir i jaje, pa umutite. Dodajte malo brašna, oblikujte valjak od testa i secite male komade. Pritisnite ih viljuškom. Kuvajte u posoljenoj vodi.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem