Gulaš je uvek dobra opcija za ukusan ručak. Još ako ih napravite sa domaćim njokama neće vam biti potrebno ništa više. Ako niste ljubitelj njoka, onda napravite pire krompir.
Svi znamo da se kod bake uvek najlepše jelo i da su najukusnije kolače napravile bakine vredne ruke. Sada je čuvena baka Jela koja je poznata na YT sa nama podelila recept kako da napravite jedno od najomiljenijih jela na kašiku.
Sastojci:
- 300 g svinjskog mesa
- 150 g šampinjona
- 300 g luka crnog
- 2 sveže paprike
- malo ljute tucane paprike
- malo slatke mlevene paprike
- biber u zrnu
- 1 šargarepa veća
- 1 paradajz svež (može paradajz pire)
- 2-3 čena belog luka
- 3-4 lista lovora
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte seckanu šargarepu i papriku, pa i to dinstajte, sve ukupno oko 30 minuta. Dodajte najpre na kocke iseckano meso i lovorov list, biber u zrnu. Sipajte malo vode i krčkajte oko 20 min. Ubacite prečurke i nastavite sa dinstanjem dok meso ne omekne. Dodajte začine. Jednu kašičicu brašna pomešajte sa malo vode i dodajte u gulaš ukoliko nema gustinu. Na kraju seckan peršun i odmah isključiti. Kao prilog predlažem njoke.
Za njoke:
- 3 krompira
- 1 jaje
- 50 g mekšeg sira
- brašno
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, pa ga ogulite i izgnječite vrućeg. Ubacite sir i jaje, pa umutite. Dodajte malo brašna, oblikujte valjak od testa i secite male komade. Pritisnite ih viljuškom. Kuvajte u posoljenoj vodi.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus