Jogurt ovaj biskvit čini mekanim, a orasi, jabuke i suvo grožđe daju prefinjeni ukus ovom jednostavnom kolaču. Ukusom podseća na kuglof, kolač koji se uglavnom pravi za praznike, ponekad i za proslave i kao posluženje za goste. Ovaj recept svima uspeva jer samo treba da umutite sastojke, izlijete u kalup i zapečete. Bez muke i mnogo truda. 

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 50 ml jogurta
  • 150 g griza
  • 2 kašike brašna
  • 50 g mlevenih oraha
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 praška za peciva
  • 100 g suvog grožđa
  • malo ruma
  • 2 manje jabuke 

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa jogurt, griz, brašno, mlevene orahe, cimet, prašak za pecivo. Dobro izmešajte, pa dodajte suvo grožđe koje je potopljeno u rumu i rendane jabuke. Smesu dobro sjedinite. Kalup prečnika 22 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Pecite na 200°C oko 45 minuta. Možete da pospite prah šećerom ili da prelijte istopljenom čokoladom. 

Izvor: bakinaidekinakuhinja