Jogurt ovaj biskvit čini mekanim, a orasi, jabuke i suvo grožđe daju prefinjeni ukus ovom jednostavnom kolaču. Ukusom podseća na kuglof, kolač koji se uglavnom pravi za praznike, ponekad i za proslave i kao posluženje za goste. Ovaj recept svima uspeva jer samo treba da umutite sastojke, izlijete u kalup i zapečete. Bez muke i mnogo truda.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 50 ml jogurta
- 150 g griza
- 2 kašike brašna
- 50 g mlevenih oraha
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 praška za peciva
- 100 g suvog grožđa
- malo ruma
- 2 manje jabuke
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa jogurt, griz, brašno, mlevene orahe, cimet, prašak za pecivo. Dobro izmešajte, pa dodajte suvo grožđe koje je potopljeno u rumu i rendane jabuke. Smesu dobro sjedinite. Kalup prečnika 22 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Pecite na 200°C oko 45 minuta. Možete da pospite prah šećerom ili da prelijte istopljenom čokoladom.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Recept za najbolji kikiriki puter
Teleće pečenje sa šargarepom
Posna torta sa orasima i džemom od kajsija
Tri vrste kanapea za slave i praznike
Kako da napravite najlepši pleteni slavski kolač