Italijani su kao i Francuzi poznati ukusnom slatkom pecivu. Ako ste ljubitelj, onda probajte da napravite kiflice sa vanila kremom, ali ako vam je on komplikovan za pripremu, kiflice možete da punite džemom ili nutelom. Takođe, vanila krem možete da zamenite pudingom od vanile. 

Testo je toliko mekano da se kiflice tope u ustima, a za njihov bolju ukus Italijani imaju jedan trik. U žumance za premazivanje dodaju malo slatke pavlake. Kiflice se premazuju žumancetom za bogatiji izgled i ukus, a slatka pavlaka im daje i mekoću. 

Sastojci:

  • 150 ml toplog mleka
  • 100 g šećera
  • 15 g kvasca
  • 150 ml mlake vode
  • 1 jaje
  • 50 g istopljenog putera
  • 800 g brašna 
  • 1 kašičica soli

Za premazivanje: 

  • 1 žumance 
  • malo slatke pavlake 

Priprema:

U toplo mleko dodajte kvasac, šećer, vodu, jaje i puter. Dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno i so i umesite testo. Nauljiite ga, pokrijte i ostavite da odmori 3 sata. Nakon toga testo podelite na 20 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da stoje 7 minuta. Razvucite testo tanko, na vrh stavite vanila krem, pa urolajte. Pri kraju isecite na par mesta i nastavite sa rolanjem. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da odmori 30 minuta. U žumance dodajte malo slatke pavlake i premažite kiflice. Pecite na 200°C oko 30 minuta. Pospite ih šećerom u prahu.