Pite se prave na razne načine, a kako je izbor veliki, često ni ne možemo da se odlučimo za omiljenu. Kada je reč o slatkim varijantama, najviše se jedu one od jabuka i višanja. Međutim, obavezno isprobajte ovaj recept ako je do sada niste pravili od banane. Jednostavno  se prave, brzo su gotove, a ni rerna ni kore vam nisu potrebne. Napravite ovu pitu od hleba, koju ćete filovati bananama, premazati jajima i na kraju ispržiti u tiganju za manje od 15 minuta. Uverite se u ukus ove neobične pite bez kora, koju je pogledalo preko 5 miliona ljudi.

Sastojci:

  • 2 velike banane
  • 2-3 kašike putera
  • 2 jaja
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike mleka
  • 5 kriški hleba
  • 1/2 kašičice cimeta

Priprema:

Isecite banane, pa ih stavite u tiganj sa puterom, pošećerite ih i kuvajte sve dok skroz ne omekšaju. Isecite koricu hleda ili tosta, pa poravnajte svaki oklagijom. U jednoj činiji umutite jaja, cimet i mleko. Na svaku krišku nanesite dve kašike banana. Premažite jajima, urolajte, pa svaki rolat umočite u jaja. U tiganju sa puterom pržite rolat sa obe strane dok ne dobijete zlatnu boju.