Kada vam trebaju drugačiji kolači koje još niko nije služio na slavi vi napravite snežno bele kocke. Kora se pravi od belanaca sa kokosom i bademom, a fil je od žumanaca i bele čokolade. Na kraju ide prelepa glazura isto od bele čokolade koja daje poseban ukus ovom kolaču. Ohladite ga sat vremena u frižideru, pa isecite i služite. Sigurno će se prvi razgrabiti sa stola.
Sastojci:
- 6 belanaca
- 210 g šećera
- 100 g kokosa
- 100 g listića badema
Za fil:
- 6 žumanaca
- 30 ml mleka
- 120 g šećera
- 50 g bele čokolade
- 150 g putera
Za glazuru:
- 200 g bele čokolade
- 60 ml slatke pavlake
- 50 g listića badema
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte kokos i badem i promešajte. Sipajte u kalup obložen pek papirom, poravnajte i pecite na 180°C oko 25 minuta. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mleko. Kratko kuvajte, pa dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte i ohladite smesu. Nakon toga umutite i sipajte preko kore. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i sipajte preko fila. Pospite listićima badema. Ohladite u frižideru sat vremena.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem