Kada vam trebaju drugačiji kolači koje još niko nije služio na slavi vi napravite snežno bele kocke. Kora se pravi od belanaca sa kokosom i bademom, a fil je od žumanaca i bele čokolade. Na kraju ide prelepa glazura isto od bele čokolade koja daje poseban ukus ovom kolaču. Ohladite ga sat vremena u frižideru, pa isecite i služite. Sigurno će se prvi razgrabiti sa stola. 

Sastojci:

  • 6 belanaca 
  • 210 g šećera 
  • 100 g kokosa 
  • 100 g listića badema 

Za fil:

  • 6 žumanaca 
  • 30 ml mleka 
  • 120 g šećera 
  • 50 g bele čokolade 
  • 150 g putera 

Za glazuru: 

  • 200 g bele čokolade 
  • 60 ml slatke pavlake 
  • 50 g listića badema

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte kokos i badem i promešajte. Sipajte u kalup obložen pek papirom, poravnajte i pecite na 180°C oko 25 minuta. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte mleko. Kratko kuvajte, pa dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte i ohladite smesu. Nakon toga umutite i sipajte preko kore. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i sipajte preko fila. Pospite listićima badema. Ohladite u frižideru sat vremena.