Pravili ste na razne načine - čokoladne mafine, sa jabukama, bananama... Ali, svi ti kolači se peku. Sa ovom pripremom dobijate mekše i vazdušastije testo, a rerna vam uopšte nije potrebna. Kako bi testo bilo tako savršeno kuvajte mafine na pari. Glavni sastojak ovako divnih belih mafina je mleko.
Sastojci:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 70 g šećera
- 110 g brašna za kolače
- malo praška za pecivo
- 85 g mleka
- 10 g neslanog putera
Priprema:
Pomešajte jaje, so, vanilu i kratko umutite. Zatim dodajte šećer i umutite penasto. Dodajte prosejano brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo. Sipajte i polovinu mleka, pa umutite žicom. Zatim dodajte preostalo mleko i istopljeni puter. U aluminujumske kalupe stavite paprine kalupe za mafine. Sipajte smesu skoro do vrha, pa kuvajte na pari.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus