Ovo je klasični krem za filovanje torti i kolača, a možete po želji i da obogatite ukus dodavanjem mućene slatke pavlake, penasto umućenim maslacem i otopljenom čokoladom, kao i voćnim ekstraktom.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- štap vanile (trebaće vam semenke iz štapa)
- 4 žumanaca
- 150 g šećera
- 50 g brašna ili gustina
- 1 list želatina.
Priprema:
Zakuvjate mleko sa rendanim semenkama iz vanile. Po želji stavite i prazan štapić, koji treba da izvadite kad mleko provri. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte brašno ili gustin i promešajte da nema grudvica. U to sipajte malo provrelog mleka, dobro razmutite, pa dodajte i ostatak mleka. Dobro promešajte, vratite u posudu u kojoj se mleko kuvalo i kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne. Sklonite sa vatre i dok se hladi često mešajte, da se po vrhu ne uhvati korica, ili prekrijte prozirnom folijom. Za gušći krem, skuvani krem sklonite sa vatre, neka malo odstoji, pa umešajte prethodno nakvašen i oceđen želatin.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus