Tradicionalni hrvatski kolač koji se brzo priprema i garantovano uspeva. Kada je gotov namažite tanak sloj džema za potpuni užitak.
Sastojci:
- 250 g kukuruznog brašna
- 200 ml kisele pavlake
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
- 50 g šećera
- 3 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
Priprema:
U posudi umutite jaja, pomešajte s kiselom pavlakom, mlekom i uljem. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i so. Sve dobro promešajte, pa izlijte u tepsiju koje ste prethodno malo nauljili. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, odnosno dok se kolač ne ispeče do kraja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom