Tradicionalni hrvatski kolač koji se brzo priprema i garantovano uspeva. Kada je gotov namažite tanak sloj džema za potpuni užitak.

Sastojci:

  • 250 g kukuruznog brašna
  • 200 ml kisele pavlake
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 50 g šećera
  • 3 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

U posudi umutite jaja, pomešajte s kiselom pavlakom, mlekom i uljem. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i so. Sve dobro promešajte, pa izlijte u tepsiju koje ste prethodno malo nauljili. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, odnosno dok se kolač ne ispeče do kraja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr