Klasična srpska poslastica od oraha i čokolade koju svi vole.
Sastojci:
Za koru:
- 8 belanaca
- 250 g šećera
- 250 g oraha
- 3 kašike brašna
Za fil:
- 8 žumanaca
- 250 g šećera
- 4 štangle čokolade
- 250 g putera
Priprema:
Za koru: Umutite belanca u čvrst šne, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Potom dodajte samlevene orahe i brašno. Dobro promešajte. Sipajte smesu u veći podmazan pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta. Isecite koru na tri jednaka dela (možete svaku koru zasebno peći). Kora ne treba da bude debela.
Za fil: Umutite žumanca, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Otopite čokoladu i dodajte u smesu. Lepo promešajte. Zatim dodajte puter koji ste prethodno dobro umutili i opet promešajte. Dobijenu smesu kuvajte kratko na pari da se malo zgusne.
Svaku koru premazati filom, pa složite jednu na drugu. Fil namažite i preko cele torte. Možete je ukrasiti mlevenim orasima ili proprženim šećerom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus