Klasična srpska poslastica od oraha i čokolade koju svi vole.

Sastojci: 

Za koru:

  • 8 belanaca
  • 250 g šećera
  • 250 g oraha
  • 3 kašike brašna

Za fil:

  • 8 žumanaca
  • 250 g šećera
  • 4 štangle čokolade
  • 250 g putera

Priprema:

Za koru: Umutite belanca u čvrst šne, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Potom dodajte samlevene orahe i brašno. Dobro promešajte. Sipajte smesu u veći podmazan pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta. Isecite koru na tri jednaka dela (možete svaku koru zasebno peći). Kora ne treba da bude debela.

Za fil: Umutite žumanca, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Otopite čokoladu i dodajte u smesu. Lepo promešajte. Zatim dodajte puter koji ste prethodno dobro umutili i opet promešajte. Dobijenu smesu kuvajte kratko na pari da se malo zgusne.

Svaku koru premazati filom, pa složite jednu na drugu. Fil namažite i preko cele torte. Možete je ukrasiti mlevenim orasima ili proprženim šećerom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs