Kada želite nešto na brzinu, ali želite i da to jelo bude ukusno, spremite piletinu u sosu od sira. Za ovaj recept vam treba zdenka sir, ali može i neki po vašem izboru. Pravi se za manje od pola sata, a možete da služite sa nekom salatom.
Sastojci:
- 700 g belog mesa
- 3 čena belog luka
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 150 g belog sira
- 80 g brašna
- majčina dušica
- peršun
Priprema:
Meso isecite na trake, i uvaljajte u brašno koje ste posolili, pobiberili i začinili majčinom dušicom. Na masti propržite meso, zatim dodajte seckani beli luk, pa posle par minuta i pavlaku. Poklopite i ostavite 3 minuta na laganoj temperaturi. Stavite sir i opet poklopite i ostavite još nekih 5 minuta. Na kraju pospite peršunom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom