Strata ili italijanski složenac od hleba i viršli je jelo koje možete da prilagodite svom ukusu. U ovom receptu vam predlažemo da napravite sa pečenim paprikama, ali možete da dodate i spanać. Kada nemate puno stvari u frižideru možete da poslužite ovaj složenac tako što ćete iskombinovati ono što imate. Jeftine namirnice i brza priprema su dodatna prednost ovom kolaču.
Sastojci:
- 6 jaja
- 300 ml mleka
- 150 g sira
- 2 viršle
- malo mladog luka
- 2 pečene paprike
- 1 kašičica senfa
- 350 g hleba
Priprema:
Isprecite viršle, pa ih isecite. Pomešajte jaja, mleko, sir, so, senf i beli luk u prahu. Umutite, pa dodajte rednani sir, viršle, seckani mladi luk i pečenu papriku. Hleb isecite na kockice, pa stavite u nauljenu tepsiju. Prelijte smesom od jaja, rasporedite i ostavite sat vremena. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50-60 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus