Pita je savršen izbor za doručak ili večeru uz čašu jogurta ili kiselog mleka. Možete je filovati različitim nadevima, i uvek dobiti novu "poslasticu". Takođe, možete je i savijati na drugačije načine, praviti savijaču, pužiće, ređati koru preko kore. Sada otkrijte još jedan nov način, a to je savijanje u oblik lavirinta. Oduševiće vas.
Pročitajte i kako da napravite univerzalni preliv za pite.
Sastojci:
- pakovanje tankih kora
- 2 jaja
- 150-200 g sira
- malo spanaća
- 100 ml jogurta
- 1/2 praška za pecivo
- malo ulja
Priprema:
Izdrobiti sir, dodati jaja i prašak za pecivo, zatim dodati 4 kruga snrznutog spanaća koje smo odmrzli. Sipati jogurt i sve izjednačiti. Spojiti dve kore, premazati uljem, dodati preko nje još dve i premazati sirom i spanaćem. Uviti u tanku rolnicu i saviti u sredinu i staviti u podmazan pleh. To isto ponoviti i formirati lavirint kako je prikazano na slici. Sa ostatkom nadeva preliti rolnice. Peći na 200 stepeni oko 40 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus