Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNE ZEMIČKE SA 4 VRSTE BRAŠNA: Umesto šećera u testo dodajte sastojak koji je zdraviji i koji svi imaju u kuhinji

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Umesite sami domaće zemičke za doručak.

Posne zemičke 1688922697.jpg Izvor: Shutterstock

Ako se pridržavate posta ili vodite računa o ishrani predlažemo vam odličan recept za posne zemičke. Ne morate da idete u pekaru da kupujete hleb, sada zamesite sami domaće lepinje koje će biti boljeg ukusa od kupovnog. Biće vam potrebno 4 različite vrste brašna koje će zemičkama dati specifičan ukus. Umesto šećera koristite med jer je zdravije, ali i lepše se kombinuje. Na kraju ukrasite semenkama i ispecite za potpuni užitak. 

Sastojci:

  • 250 g pšeničnog brašna
  • 250 g ražanog brašna
  • 250 g zobenog brašna
  • 250 g kukuruznog brašna
  • 250 g semenki (od bundeve, suncokreta, lana, susama)
  • 2 instant kvasca
  • 3-4 dcl toplog sojinog mleka
  • 2-3 kašike meda
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 2-3 prstohvata soli

Možda će vas zanimati

Priprema:
U toplo mleko stavite med i kvasac i ostavite da odstoje desetak minuta. U velikoj posudi pomešajte sve vrste brašna, dodajte semenke i so, pa sipajte nadošli kvasac. Lagano umesite, pa dodajte ulje. Mesite dok smesa ne prestane da se lepi. Testo pokrijte i ostavite par sati na toplom mestu da nadođe. Oblikujte zemičke, uvljajte ih u mešavinu semenki, stavite na pleh i ostaviti desetak minuta da odstoje. Pecite na 230°C oko 15 minuta, a zatim na 200°C oko 20-25 minuta. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti