Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HLEB BEZ KVASCA: Recept za domaće pecivo za čiju pripremu vam treba 10 minuta, a JEDAN SASTOJAK ga čini posebno ukusnim

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

HLEB BEZ KVASCA: Recept za domaće pecivo za čiju pripremu vam treba 10 minuta, a JEDAN SASTOJAK ga čini posebno ukusnim

 Izvor: Foto: Printscreen/YT/Recepttura

Obradujte svoje najmilije ovim ukusnim hlebom koji se pravi sa sodom bikarbonom umesto sa kvascem i sa jogurtom. Vama zapripremu treba svega 10 minuta, a za pečenje 35. Krajnji rezultat je hleb hrskave korice i mekane unutrašnjosti. Na njega možete da namažete paštetu od čvaraka, a recept pročitajte OVDE.

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica sode bikarbone
  • 400 ml jogurta (može i kiselo mleko ili mlaćenica)

Priprema:

U posudu sipajte brašno. Zatim dodajte sodu bikarbonu, so i šećer, pa promešajte. Sipajte 200 ml jogurta i umesite testo. Zatim dodajte ostatak jogurta. Opet zamesite testo u što manje pokreta (ako se testo predugo mesi pečeni hleb će biti žilav).

Sipajte brašno na radnu površinu, pa premesite testo i napravite željeni oblik. Stavite hleb u tepsiju obloženu pek papirom i nožem

napravite proreze na vrhu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 35 minuta. Ostavite hleb da se ohladi pre rezanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: recepttura 
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti