Obradujte svoje najmilije ovim ukusnim hlebom koji se pravi sa sodom bikarbonom umesto sa kvascem i sa jogurtom. Vama zapripremu treba svega 10 minuta, a za pečenje 35. Krajnji rezultat je hleb hrskave korice i mekane unutrašnjosti. Na njega možete da namažete paštetu od čvaraka, a recept pročitajte OVDE.
Sastojci:
- 450 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica sode bikarbone
- 400 ml jogurta (može i kiselo mleko ili mlaćenica)
Priprema:
U posudu sipajte brašno. Zatim dodajte sodu bikarbonu, so i šećer, pa promešajte. Sipajte 200 ml jogurta i umesite testo. Zatim dodajte ostatak jogurta. Opet zamesite testo u što manje pokreta (ako se testo predugo mesi pečeni hleb će biti žilav).
Sipajte brašno na radnu površinu, pa premesite testo i napravite željeni oblik. Stavite hleb u tepsiju obloženu pek papirom i nožem
napravite proreze na vrhu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 35 minuta. Ostavite hleb da se ohladi pre rezanja.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem