Ako postite i nemate ideju šta da spremate isprobajte ovu salatu. Zasitna je, brza i laka za pripremu. Ako baš morate sa pirinčem da jedete hleb onda spremite posne zemičke. Salata sa pirinčem i pastrmkom je odlična kao predjelo za Svetog Nikolu.
Sastojci:
- 250 g pirinča
- 1 dimljena pastrmka
- 3 crvene paprike iz turšije
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- 2 čena belog luka
- peršun
Priprema:
Dimljenu pastrmku očistite od kože i kostiju i meso iskidajte na manje komade. Pirinač, prethodno obaren u slanoj vodi, procedite i prohladite. Pomešajte ga sa komadićima ribe, iseckanom paprikom, isečenim belim delom praziluka i sitno isečenim crnim i belim lukom. Po ukusu posolite i pobiberite. Prelijte sa malo maslinovog ulja, promešajte i dodajte sveže seckani peršun.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus