Pored ajvara i pinđura iz zimnice najviše volimo pečene paprike. Mi vam predlažemo da za najluđu noć poslužite salatu sa pečenim paprikama i patližanom. Znamo da Nova godina ne može da se zamisli bez ruske i pečenja, ali i ova salata će opravdati sva očekivanja. Dodajte se još i luk, a preliv je od jogurta i majoneza

Sastojci:

  • 8-9 pečenih paprika
  • 3 pečena patlidžana 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 mladi luk 
  • 1 praziluk 
  • 300 g mocarele
  • 4 kuvana jajeta 
  • 250 g grčkog jogurta 
  • 80 g majoneza 
  • sok od 1/2 limuna

Priprema:

Patlidžan i papriku isecite na kockice, a crni, praziluk i beli luk sitno iseckajte. Sir i jaja isecite na kolutove. Pomešajte jogurt i majonez, pa dodajte 1 čen presovanog belog luka. Posolite po ukusu, sipajte limunov sok i iseckajte peršun. Dobro promešajte. U kalup prvo stavite pečene paprike, zatim patlidžan, onda idu crni i beli luk i praziluk, pa sloj sosa. Onda idu jaja, paprike, patlidžan, sve 3 vrste luka i malo posolite. Premažite jogurtom, pa poslednji sloj paprika i preko njih mocarela. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata. Pospite rendanim žumancetom i ukrasite čeri paradajzom.