Pored ajvara i pinđura iz zimnice najviše volimo pečene paprike. Mi vam predlažemo da za najluđu noć poslužite salatu sa pečenim paprikama i patližanom. Znamo da Nova godina ne može da se zamisli bez ruske i pečenja, ali i ova salata će opravdati sva očekivanja. Dodajte se još i luk, a preliv je od jogurta i majoneza.
Sastojci:
- 8-9 pečenih paprika
- 3 pečena patlidžana
- 3 čena belog luka
- 1 mladi luk
- 1 praziluk
- 300 g mocarele
- 4 kuvana jajeta
- 250 g grčkog jogurta
- 80 g majoneza
- sok od 1/2 limuna
Priprema:
Patlidžan i papriku isecite na kockice, a crni, praziluk i beli luk sitno iseckajte. Sir i jaja isecite na kolutove. Pomešajte jogurt i majonez, pa dodajte 1 čen presovanog belog luka. Posolite po ukusu, sipajte limunov sok i iseckajte peršun. Dobro promešajte. U kalup prvo stavite pečene paprike, zatim patlidžan, onda idu crni i beli luk i praziluk, pa sloj sosa. Onda idu jaja, paprike, patlidžan, sve 3 vrste luka i malo posolite. Premažite jogurtom, pa poslednji sloj paprika i preko njih mocarela. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata. Pospite rendanim žumancetom i ukrasite čeri paradajzom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem