Umesite testo i napravite najbolje domaće kiflice. Mekane i hrskace osvojiće vas na prvi zalogaj. Pune se sirom, ali jednako su ukusune i prazne. Možete da poslužite goste, a možete i za doručak ili večeru da jedete sa čašom jogurta.
Sastojci:
- 650 g brašna
- 250 ml mleka
- 20 g kvasca
- 2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice soli
- 2 jajeta
- 1 belance
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 50 g maslaca
- 200 g feta sira
Priprema:
U šoljici uzmrvite kvasac, dodajte šećer i sipajte malo mlakog mleka i promešajte. U posudi pomešajte ostatak mleka, jaje i belance. Dodajte aktivirani kvasac i promešajte. Sipajte ulje i kiselu pavlaku. Na kraju dodajte brašno i so. Zamesite glatko testo. Ostavite pokriveno da nadođe. Podelite na 3 dela, oblikujte loptice i ostavite da odmore 5-6 minuta. Svaku lopticu podelitie na tri dela. Prvi deo razvijte na veličinu tanjira, pa premažite tanko maslacem. Preko njega stavite drugi razvučeno testo i premažite maslacem. Preko stavite treći deo testa koji ste razvukli na veličinu tanjira. Sve oklagijom razvucite što tanje, može se malo posuti brašnom, ali što manje. Isecite na 16 trouglova, punite sirom i uvijte u kiflice. Tako i sa preostalim testom. Kiflice pokrijte da odmore 20 minuta, pa ih premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite na 200°C oko 30-35 minuta.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem